1 mar. 2012

Merkaba (I)

E timpul Merkabei!
Cu ajutorul maestrului, îndrumatorului spiritual, e timpul de a exersa şi învăţa acestă tehnica! De unul singur este destul de dificil!
Ce înseamnă Merkaba?
Cuvântul Merkaba este alcătuit din trei silabe: Mer, Ka şi Ba. Aceste silabe-cuvânt vin din egipteana veche. Există mai multe pronunţii ale Merkaba, cum ar fi Merkabah, Merkava, şi Merkavah. Pronunţăm, de obicei, cuvîntul cu accentul căzând pe cea de a doua silabă: Mer-KA-ba. Alţii îl pronunţă cu accentul căzând deopotrivă pe fiecare dintre silabe.
Mer se referă la o anumită calitate a luminii care era înţeleasă, în timpul celei de-a 18-a Dinastii a Egiptului, în urma reorientării religiilor către venerarea unui singur Dumnezeu al întregii creaţii. “Mer” era văzută ca două câmpuri rotindu-se în sensurii opuse, dar în acelaşi spaţiu. Aceste câmpuri sunt generate atunci când o persoană execută o serie de tipare specifice de respiraţie.
Ka se referă la spiritul individual al persoanei.
Ba se referă la interpretarea dată de spirit propriei sale realităţi particulare. în realitatea umană, Ba este îndeobşte definită ca realitatea fizică sau realitatea corpului. în alte realităţi, unde spiritele nu au corpuri, Ba se referă la conceptele sau interpretarea dată realităţii, pe tărâmul unde ele există.

Ce este Merkaba?
Merkaba este un câmp de energii care se rotesc în sensuri inverse care este generat de rotirea unor forme geometrice specifice care afectează simultan atât spiritul, cât şi corpul cuiva. Este un vehicol care poate ajuta mintea, corpul şi spiritul să acceseze şi să facă experienţa altor planuri ale realităţii sau altor potenţialităţii ale vieţii. De fapt, Merkaba este chiar mai mult de atât. Toţi cei care au învăţat meditaţia Merkaba au afirmat că, prin aceasta, ei au învăţat mai multe despre ei înşişi, s-au conectat cu sinele lor superior şi s-au deplasat către noi nivele de conştientizare. Merkaba este o unealtă prin care oamenii îşi pot atinge propriul potenţial deplin.
Merkba este un câmp de energie cristalină care este alcătuită din tipare specifice ale geometriei sacre care aliniază laolaltă minte, corp şi inimă. Acest câmp energetic creat prin geometria sacră, se extinde în jurul corpului, la o distanţă de cca. 15 m, chiar mai mult. Aceste câmpuri de energie generate de geometrie se rotesc, în mod normal, în jurul corpurilor îndeaproape şi cu viteza luminii, dar pentru mulţi din oameni ele s-au încetinit sau chiar au încetat să se mai rotească, din pricina unei lipse de atenţie şi prin nefolosire. Când acest câmp este reactivat şi el se roteşte cum se cuvine, el poartă numele de Merkaba. O Merkaba activată deplin arată aidoma cu structura unei galaxii sau a unui UFO.
Merkaba permite experiementarea conştientizării amplificate/expandate, conectarea la potenţialităţile superioare ale conştiinţei şi restabileşte accesul şi memoria posibilităţilor infinite ale fiinţei noastre. Atunci când meditaţia Merkaba este realizată în mod corect, Merkaba va integra, în mod fluid, aspectele feminin (intuitiv, receptiv) şi masculin (activ, dinamic) ale minţii şi spiritului.
Ce se va întâmpla atunci când se practică această meditaţie?

Aflând adevărul despre Merkaba, se va înţelege nu doar intelectual câmpurile geometrice, ci va fi vorba de experienarea personală a lor şi se vor simţi într-un mod palpabil, în jurul corpului. Aceste câmpuri geometrice de energie din jurul corpurilor pot fi reglate într-un anumit fel, care este şi el legat de felul cum se face respiraţia. Meditaţia Merkaba este alcăuită dintr-un proces având 17 respiraţii, însoţit de mudre (poziţii ale mîinilor) care sunt esenţiale pentru o folosire corectă a Merkaba.
Prin activarea Merkaba prin intermdiul meditaţiei cu 17 respiraţii se ajunge la un contact mai profund cu propriul Sine Divin care va întări fiecare din aspectele vieţii. Aşa se va putea mai bine gestiona stresul,  putea echilibra mintea şi emoţiile, corpul fizic şi energetic se va vindeca, dacă Merkaba va fi folosită adeseori şi într-un mod consecvent. Mai important încă, se va experienta şi reaminti de legătura personală intimă cu Dumnezeu, într-o ambianţă sigură şi proteguitoare.
Învăţând care sunt etapele meditaţiei Merkaba nu este în sine suficient pentru a face pe deplin experienţa beneficiilor unei Merkaba activate. Oricine poate învăţa etapele tehnice, cu ajutorul unei cărţi sau a unei înregistrări video. Mai există cel puţin încă un factor care este chiar mai important decât învăţarea meditaţiei Merkaba însăşi – şi aceasta este deschiderea inimii şi experimentarea Iubirii Divine. Iubirea Necondiţionată sau Divin este factorul primordial care îngăduie ca Merkaba să devină un câmp viu de lumină. Fără Iubirea Divină, Merkaba nu va fi decât o înşiruire de etape şi va avea multe limitări.
Oricine îşi va putea reaminti cum să îşi activeze Merkaba!

Instrucţiuni preliminarii de Drunvalo Melchizedek
Învăţăturile privitoare la respiraţia sferică
“Aidoma soarelui, şi noi trebuie să respirăm, radiind lumina către toate formele vieţii, pentru că de la toate formele de viaţă ne vom primi, la rândul nostru, mana.
Începeţi prin a vă crea în propria casă un loc pe care să îl folosiţi numai atunci când faceţi această meditaţie. Creaţi-vă un spaţiu unde nimeni nu vă va putea deranja – poate în dormitor. Pentru aceasta, v-ar putea fi de ajutor un mic altar cu o lumânare şi o pernă obişnuită sau de canapea, pe care să staţi. Faceţi din acest loc ceva sacru. Aici veţi învăţa să vă creaţi Merkaba în jurul corpului şi să realizaţi un contact conştient cu sinele vostru superior.
Câte o dată pe zi intraţi în această meditaţie, până ce va veni momentul când respiraţia vă va fi devenit un act pe deplin conştient, până când vă veţi reaminti, cu fiecare suflu, de conexiunea voastră intimă cu Dumnezeu. Pentru a începe această meditaţie, aşezaţi-vă mai întâi jos, relaxaţi-vă. Lăsaţi să se ducă toate grijile zilnice. Respiraţi ritmic şi superficial. Concentrându-vă atenţia pe respiraţie, fiţi relaxaţi.
Când simţiţi cum tensiunile încep să pălească, începeţi să vă deschideţi inima. Simţiţi Iubirea. Simţiţi Iubire pentru orice formă de viaţă de oriunde. Continuaţi să respiraţi ritmic, cu atenţia îndreptată pe respiraţie, simţiţi cum Iubirea vă inundă spiritul. Când SIMŢĂMÂNTUL iubirii a pus stăpânire pe fiinţa voastră, sunteţi gata de a trece către a face experienţa Merkaba. Fără această Iubire, oricâtă cunoaştere aţi avea, nimic nu vă va ajuta să vă creaţi Merkaba. Iubirea este măsura în care veţi putea experimenta Merkaba.
Ceea ce urmează este o trasare, în linii generale, a meditaţiei care vă va activa Merkaba. Avem la dispoziţie 17 respiraţii pentru a o realiza. Primele şase sunt cele de echilibrare a polarităţilor existente în cele opt circuite electrice ale noastre care sunt – totodată – şi circuitele de curăţare. Următoarele şapte, care sunt total diferite, sunte menite a restabili curgerea cuvenită a pranei prin corp şi de a recrea “respiraţia sferică” în corp. Cea de a 14-a respiraţie este unică în felul său. Ea schimbă echilibrul energiei pranice din corp de la conştientizarea de tip 3D, la cea specifică 4D. Ultimele trei respiraţii recreează câmpurile Merkaba înăuntrul şi în jurul corpului.”

Niciun comentariu: