31 mar. 2012

Medicina energetică

Medicina energetică reprezintă o “filozofie a vindecării” ce se bazează pe ideea esenţială că omul este un sistem dinamic de energie (complex corp/minte/suflet). Principiile sale includ următoarele:
1. Sănătatea şi boala îşi au originea în sistemul subtil de energie,
2. Acest sistem coordonează forţa vitală şi corpul fizic,
3. Emoţiile, gândurile, factorii nutriţionali şi de mediu afectează acest sistem.
Medicina energetică este o “tehnologie” ce foloseşte drept mediu de vindecare fluxurile bio-electro-magnetice ale corpului uman.
Ea se bazează pe conceptul de “energie” în timp ce medicina obişnuită se bazează, în cea mai mare parte, pe conceptul de “materie”, prin folosirea medicamentelor.
Energia este “cărămida de bază” a întregului univers, unitatea componentă esenţiala a fiecărui lucru şi a fiecărei fiinţe de pretutindeni. Este un lucru afirmat încă din vechime de înţelepţi, iar în prezent fizica cuantică a demonstrat că materia înseamnă mult mai puţin de 4% din univers (după unele studii, chiar mai puţin de 1%). Restul reprezintă interacţiunea unor câmpuri informaţionale de energie pură, manifestată prin rezonanţă şi diferite fenomene.
Trupul se poate vindeca prin activarea energiilor sale naturale de vindecare şi prin regenerarea energiilor ce au devenit slabe, sau dezechilibrate. În acest scop, medicina energetică adună la un loc o serie de tehnici derivate din tradiţiile istorice de vindecare, precum medicina tradiţionala chinezească, Chi Kung, Nei Kung, acupunctură, Yoga, terapie cranio-sacrală, ReiKi, bioterapie, cristaloterapie, suplimente herbale şi nutriţionale, homeopatie, consiliere spirituală şi multe altele.
Tehnicile medicinei energetice se pot utiliza pentru a uşura durerea; pentru a opri evoluţia unei boli încă din fazele de început, stimularea sistemului imunitar, eliberarea de stress, îmbunătăţirea memoriei, digestiei, etc. În general, nu există contraindicaţii, putând fi folosite practic pentru tratarea oricăror boli, chiar şi a celor grave precum scleroza multiplă, boli psihice, cancer, SIDA. Rezultatele pozitive depind însă de o combinaţie de factori specifici fiecărui individ şi fiecărui terapeut.

Medicina energetică lucrează cu conexiunile subtile care se realizează între minte, trup şi spirit, toate menite să menţină un echilibru dinamic. De exemplu, homeopatia şi esenţele florale sunt două forme de medicină energetică ce acţionează asupra câmpului energetic al corpului şi au particularitatea de a acţiona asupra sistemului nervos şi asupra psihicului uman.
Simptomele pshice care au drept substrat perturbarea subtilă a câmpului energetic sunt adesea ignorate. O viaţă sănătoasă poate regla aceste tulburări acţionând direct asupra capacităţii organismului de a-şi menţine echilibrul şi se compensează în faţa stresului, de exemplu. Simptomele dereglării acestui mecanism de autoreglare se simt când este canicula: oamenii mănâncă în grabă, se suferă un accident sau o boală ce obligă la a se sta la pat mai multă vreme.
Aura este un câmp energetic aflat împrejurul şi chiar pătrunzând în interiorul corpului uman. Clarvăzătorii şi tămăduitorii descriu aura ca fiind de forma unui ou de lumină şi culoare. Aura se întinde peste corpul material şi poate avea o grosime de la câţiva zeci de centimetri până la câţiva metri. În ultimii ani însă foarte mulţi oameni spun ca văd aura în culori pe care le radiază cu siguranţă diferitele forme de energie din corp, transformând acest lucru într-un fenomen de masă. Mai intai, stiinta a fost cea care ne-a dat aceasta informatie, dar ceea ce se intampla de cativa ani incoace este un adevarat fenomen mai ales de cand aura a putut fi si fotografiata. Lideri in domeniu sunt cercetarile facute de savantii rusi.
Fizicienii au cunostinta despre acest lucru atunci cand vorbesc despre curgerea energiei si despre materialele conductoare cum este firul electric, sau despre conductibilitatea campului electromagnetic si despre conductori. Acest curent poate fi masurat cu un instrument electric numit galvanometru si care este elementul de baza dintr-un generator electric.

Procedeul fotografic numit Kirilian este singurul capabil să surprindă aura şi să o imortalizeze. S-a văzut atunci că aceasta este alcătuita din mai multe straturi de energie, fiecare având o altă vibraţie.

Din punct de vedere anatomic, sistemul nervos este un conductor pentru impulsurile nervoase, curgerea acestora semănând foarte bine cu ceea ce numit curent electric. Impulsul este transmis de la fibră nervoasă asemeni impulsului electric care poate fi măsurat cu instrumente cum este electrocardiograful sau electroencefalograful (undele alfa şi beta ale creierului sunt unde electrice, de aceea epilepsia poate fi detectată cu ajutorul EEG-ului, pentru că în esenţă, epilepsia este o boală rezultată în urma perturbării transmisiei impulsurilor nervoase).
Se ştie că atunci când curentul nervos trece prin conduct creează un câmp magnetic şi în ce îl priveşte pe om, aceasta este aura pe care mulţi susţin că o văd. Este o chestiune controversată această vedere a aurei, deoarece este impropriu spus, de fapt, se pare că este vorba de impulsurile electrice ce se percep ca venind de la o altă persoană. Majoritatea fizicienilor şi biofizicienilor spun că de fapt, aura nu se poate vedea, cum nu se vede nici câmpul electrostatic dar care se poate simţi, şi că este vorba tot despre un câmp static, de această dată cel uman. Că pare colorata, este rezultatul percepţiei umane, mesajului care ajunge în creier, unde este decodificat la nivelul acestuia apoi retransmis sub forma imaginii de culoare.
Când se trece pe lângă un generator electric, se intră în câmpul magnetic al acestuia; la fel când se iese, dar şi la intrare şi la ieşire se produce o scurgere de energie. La fel se întâmplă şi când se intersectează una din numeroasele linii magnetice care leagă Polul Nord de Polul Sud. Ce să se mai spună de organismul uman, de impulsurile electrice care voiajează în sus şi în jos, datorită sistemului nervos? La fel se poate întâmpla când se asistă la un experiment cosmic, deoarece câmpurile energetice galactice influenţează într-un fel sau altul, câmpul magnetic al pământului, la fel cum energia planetelor din galaxia noastră interferează atât cu câmpul magnetic al pământului cât şi cu câmpul magnetic al oamenilor aflaţi în acel punct de intersecţie şi influenţează transmiterea impulsului nervos – fiori, stări inexplicabile de energie debordantă, stări de bine sau stări de rău ş.a. Iată deci, cauze şi efecte, rezultat al relaţiei care se poate stabili ştiintific între ceea ce este sus şi ceea ce este jos, conform Legii Universale a Polarităţii.

Niciun comentariu: